عنوان کامل پایان نامه :
ابعاد عینی امنیت بر کاربری سیستم های پرداخت الکترونیکی بواسطه مشتریان از امنیت و اعتماد
قسمتی از متن پایان نامه :
– اظهار مسأله
توسعه جهانی اینترنت منجر به ایجاد تجارت الکترونیکی شده می باشد. تجارت الکترونیکی به دلیل آزادی، سرعت، گمنامی، دیجیتالی بودن و دسترسی جهانی که از خصوصیات اینترنت می باشد به سرعت پیشرفت نمود. تجارت الکترونیکی باعث آسان شدن فعالیتهای کسب وکار در زمان واقعی مانند تبلیغ، جستجو و پژوهش ، منبع یابی، مذاکره، حراج، سفارش و پرداخت میگردد (چنگ و همکاران،2002).
بسیاری از صنایع تحت تاثیر تجارت الکترونیکی قرار گرفته اند اما در هیچ جا حضور تجارت الکترونیکی پررنگ تر از بانکداری و خدمات مالی نیست. با بهره گیری از تکنولوژی و سیستمهای ارتباط دوربرد، بانکها می توانند به مشتریان دسترسی داشته باشند و به آنها خدمات ارائه دهند (شامیلا و همکاران، 2003).
تجارت الکترونیکی بر پایه پرداخت الکترونیکی ساخته شده می باشد. از آنجا که تجارت الکترونیکی یک جزء اصلی عملیات کسب و کار شده می باشد، پرداخت الکترونیکی یک عامل حیاتی برای موفقیت کسب وکارها و خدمات مالی شده می باشد. در مقایسه با روشهای پرداخت سنتی، روشهای پرداخت الکترونیکی مزیتهایی دارد که شامل امنیت، قابلیت اعتماد، گمنامی، مقبولیت، محرمانگی، کارآیی و راحتی می باشد (کیم و همکاران، 2009).
برای اینکه یک سیستم پرداخت الکترونیکی بر سیستم سنتی برتری داشته باشد بایستی عاری از نقصهای امنیتی باشد. مهمترین نگرانی در پرداختهای الکترونیکی، سطح امنیت در هر مرحله از تراکنش می باشد زیرا کالا و پول در حالی انتقال می یابد که هیچ ارتباط مستقیمی بین دو طرف تراکنش وجود ندارد (چنگ و همکاران، 2002).
گروه گارتنر[1] گزارش میدهد که 95% از مشتریان در مورد امنیت و محرمانگی نگرانی دارند. پس یک عامل اساسی در موفقیت تجارت الکترونیکی، امنیت می باشد. به گونه کلی امنیت شامل مجموعهای از فرآیندها، مکانیزمها و برنامههای کامپیوتری برای تعیین اعتبار منابع اطلاعاتی و ضمانت فرایندها می باشد. به دلیل اینکه اکثر کاربرها با جزئیات فنی سیستم بانکداری الکترونیکی ناآشنا هستند، سطح امنیت سیستم را بر اساس تجربیات خود در بهره گیری از سیستم ارزیابی میکنند. به همین دلیل برای جذب و نگهداری کاربران، افزایش ادراک مشتری از امنیت و نگهداری اعتماد آنها در طول تراکنش بسیار حیاتی می باشد (کیم و همکاران، 2009).
عامل دیگری که به عنوان یک عامل کلیدی برای رشد تجارت الکترونیکی شناسایی شده می باشد اعتماد می باشد. اولین و مهمترین قدم برای ایجاد اعتماد، ایجاد این اطمینان می باشد که از اطلاعات شخصی مشتریان حفاظت می گردد. افراد تصمیمات مهم را در زمینه انتخاب محصول یا خدمت، بر پایه اعتماد به شرکت یا محصول می گیرند. در تراکنش های اینترنتی، اعتماد بین مشتری و سیستم کامپیوتری که تحت آن تراکنش صورت میگیرد نیز اهمیت پیدا می کند (بلانگر، 2002).
یکی از مهمترین صنایع هر کشور، صنعت بانکداری می باشد. در واقع بانکداری، زیر بنای اقتصادی هر کشور را تشکیل میدهد. افزایش توانائی بانکها در جذب منابع نه تنها موجب افزایش سودآوری آنها شده، بلکه زیربنای اقتصادی کشور را نیز قدرتمندتر میسازد و صنایع دیگر را بارورتر می کند. پس توسعۀ روشهای بهبود تصمیمگیری هرچه بیشتر بانکهای کشور، از درجه اهمیت بسیار بالائی برخوردار می باشد. عدم هم راستایی با بانکداری الکترونیکی و عدم بهره گیری از سیستم پرداخت الکترونیکی هزینه زمانی زیادی رابرای مشتریان به دنبال دارد و امکان بهره گیری ازخدمات بانکی برای آنها فقط درساعات اداری و متکی بر شعب می باشد. بانکها نیز به علت وجود ساختار سنتی پرداخت به تعداد زیادی نیروی انسانی نیاز دارند و ارائه خدمات به مشتریان و همچنین بازار آنها از نظر مکانی محدود خواهد بود. در چنین شرایطی بانک اقتصاد جدید برای مشتری مداری و در نظر داشتن نیازها وخواسته های مشتریان خود بایستی به ارائه خدمات جدید مالی بپردازد و سیستم پرداخت الکترونیکی قابل اعتماد وعاری از نقصهای امنیتی میتواند به عنوان ابزار رقابتی مؤثر درمقابل سایر مؤسسه های بانکی ومالی رقیب بهره گیری گردد. با در نظر داشتن مسائل مطرح شده، برای جذب، نگهداری و بازگرداندن مشتریان سیستم پرداخت الکترونیکی بانک اقتصاد جدید، بهبود بخشیدن ادراک مشتریان از امنیت واعتماد درطول تراکنشهای پرداخت الکترونیکی حیاتی می باشد.
از طرفی نیز یکی از ویژگیهای حاکم بر صنعت بانکداری ایران، شباهت بسیار زیاد خدمات ارائه شده از جانب بانکهای مختلف می باشد. تقرییاً تمامی بانکها دارای سبد خدمتی یکسانی هستند به گونهای که مشتری قادر نیست به گونه کامل بین خدمات بانکها تبعیض قائل گردد. نوآوری در یک بانک، سریعاً در دیگر بانکها به کار گرفته می گردد. این گردیدّت بکارگیری خدمات جدید توسط دیگر بانکها، حتی به کمتر از یک هفته نیز رسیده می باشد. در یک چنین شرایطی، تصوّرات و توجههای ذهنی، به شدت بر نحوۀ تفسیر اطلاعات و تبیین نوع رفتار نسبت به برنامههای بازاریابی یک بانک اثرگذار می باشد. پس یکی از نقاط فرق بنیادی و اثربخش در یک چنین صنعتی، روآوردن به تصویرسازی و ایجاد جنبههای ناملموس می باشد. پس تقویت ادراکات مناسب در مشتریان بانکها، میتواند به عنوان یک استراتژی اثربخش جهت کسب مزیت رقابتی محسوب گردد. با در نظر داشتن مسائل یاد شده، در این پژوهش ادراک مشتریان از اعتماد و امنیت، از دید کاربران تعیین می گردد و همچنین اثر امنیت و اعتماد ادراک شده توسط کاربران، در بهره گیری از پرداخت الکترونیکی مورد مطالعه قرار میگیرد.
[1] – Gartner Group
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
اهداف پژوهش
- تعیین اندازه تأثیرگذاری حفاظت فنی بر امنیت ادراک شده
- تعیین اندازه تأثیرگذاری حفاظت فنی بر اعتماد ادراک شده
- تعیین اندازه تأثیرگذاری فرآیندهای تراکنش بر امنیت ادراک شده
- تعیین اندازه تأثیرگذاری فرآیندهای تراکنش بر اعتماد ادراک شده.
- تعیین اندازه تأثیرگذاری بیانیه های امنیتی بر امنیت ادراک شده
- تعیین اندازه تأثیرگذاری بیانیه های امنیتی بر اعتماد ادراک شده
- تعیین اندازه تأثیرگذاری امنیت ادراک شده بر اعتماد ادراک شده
- تعیین اندازه تأثیرگذاری امنیت ادراک شده بر کاربری سیستم پرداخت الکترونیکی
- تعیین اندازه تأثیرگذاری اعتماد ادراک شده بر کاربری سیستم پرداخت الکترونیکی
- تعیین اندازه تأثیرگذاری حفاظت فنی از طریق امنیت ادراک شده بر کاربری سیستم پرداخت الکترونیکی
- تعیین اندازه تأثیرگذاری حفاظت فنی از طریق اعتماد ادراک شده بر کاربری سیستم پرداخت الکترونیکی
- تعیین اندازه تأثیرگذاری حفاظت فنی بواسطه تاثیر امنیت ادراک شده بر اعتماد ادراک شده روی کاربری سیستم پرداخت الکترونیکی
- تعیین اندازه تأثیرگذاری فرآیندهای تراکنش از طریق امنیت ادراک شده بر کاربری سیستم پرداخت الکترونیکی
- تعیین اندازه تأثیرگذاری فرآیندهای تراکنش از طریق اعتماد ادراک شده بر کاربری سیستم پرداخت الکترونیکی
- تعیین اندازه تأثیرگذاری فرآیندهای تراکنش بواسطه تاثیر امنیت ادراک شده بر اعتماد ادراک شده روی کاربری سیستم پرداخت الکترونیکی
- تعیین اندازه تأثیرگذاری بیانیه های امنیتی از طریق امنیت ادراک شده بر کاربری سیستم پرداخت الکترونیکی
- تعیین اندازه تأثیرگذاری بیانیه های امنیتی از طریق اعتماد ادراک شده بر کاربری سیستم پرداخت الکترونیکی
- تعیین اندازه تأثیرگذاری بیانیه های امنیتی بواسطه تاثیر امنیت ادراک شده بر اعتماد ادراک شده روی کاربری سیستم پرداخت الکترونیکی